Thailändsk polis: Cyanid bakom dödsfallen

TT-AFP

Uppdaterad 09.04 | Publicerad 07.19

En ambulans utanför hotellet i Bangkok där sex personer påträffades döda under tisdagen.

Prover visar att de sex personer som hittats döda på ett lyxhotell i Thailands huvudstad Bangkok dött av cyanidförgiftning, uppger den thailändska polisen. Polisen har hittat spår av giftet i koppar och termosar i rummet.

Kropparna hittades tidigt på tisdagsmorgonen av en städerska. En av de döda tros också vara den person som ligger bakom förgiftningarna. Enligt inspelningar från övervakningskameror och hotelldokument ska det inte ha funnits några andra besökare i rummet, som var låst från insidan.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin besökte under kvällen platsen, där ett stort medieuppbåd samlats.

De döda har identifierats som två amerikanska medborgare med vietnamesiskt ursprung och fyra vietnamesiska medborgare i åldrarna 37 till 56.

Ett gift par som fanns bland de omkomna har investerat pengar tillsammans med två av de andra offren för att bygga ett sjukhus i Japan. Polisen misstänker att en uppgörelse om pengar kan ligga bakom dödsfallen. Enligt polisen är det osannolikt att det rör sig om ett massjälvmord eftersom vissa av offren hade planerat för en fortsatt resa i landet, och hyrt guider och chaufförer.