Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Rolf, Raoul

Kungafamiljen nobbar foto på prinsessbröllop

TT-NTB

Publicerad 2024-08-21 12.41

Norges prinsessa Märtha Louise ska gifta sig med Durek Verrett på ett hotell i Geirangerfjorden. Arkivbild.

Den brittiska kändistidningen Hello Magazine har fått köpa exklusiva rättigheter till den norska prinsessan Märtha Louises bröllop.

Det har fått den övriga norska kungafamiljen att reagera och de meddelar nu att de inte kommer att låta sig fotograferas på bröllopet om inte också andra medier får tillträde, rapporterar NRK.

Bröllopet mellan prinsessan – nummer fyra i den norska tronföljden – och schamanen Durek Verrett är formellt en privat tillställning, men intresset är stort både i Norge och utomlands.

”Det är självklart glädjande att så många önskar att delta i firandet. Det stora intresset ställer dock väldigt höga krav på kapacitet, säkerhet och logistik. Vi har därför valt att ingå ett exklusivt avtal om täckning av vigseln och festen med Hello Magazine”, skriver Simon Eriksen Valvik, pressansvarig för bröllopet, i ett mejl till norska medier.

Tidningen Aftenposten skriver att ett filmteam från Netflix följt prinsessan Märtha Louise och Durek Verretts förberedelser för bröllopet. Det amerikanska produktionsbolaget Nordic Pictures LLC ska enligt uppgifter samarbeta med ett norskt produktionsbolag kring dokumentären.