Tuulas dotter: ”Vi tror inte hon lever”

Publicerad 2013-02-03

Internationellt efterlyst Tuula Lavikkala som arbetade på en skola i Gävle misstänks för att ha förskingrat miljontals kronor från kommunen.

GÄVLE. Spekulationerna om att Tuula Lavikkala flytt Sverige upprör hennes anhöriga.

De tror inte att hon lever.

– Nej, och det är skitjobbigt för oss att läsa om att hon ska ha setts på alla konstiga platser både i Sverige och utomlands, säger dottern i Gävle.

Hon träffade mamman dagen innan hon försvann.

– Vi var och handlade tillsammans. Hon var lite ”off” och inte på något riktigt bra humör, men jag tänkte att alla kan ju ha en dålig dag.

Enligt åklagaren har hon ju fört över pengar närmast dagligen till konton utomlands. Oftast 10 000 kronor men ibland 20 000 kr. Det kan handla om spelkonton.

Vet du om mamma spelade på nätet?

– Nej, jag bor ju inte hemma längre och har ingen koll. Däremot kan jag säga att hon alltid haft tur i spel. När jag var liten vann hon ju 100 000 kronor på triss och fick skrapa i TV. Men jag har aldrig upplevt att hon haft ett spelberoende.

Du tror inte att mamma lever?

– Nej, det finns i alla fall inget som tyder på det så det är vad jag tror. Att folk påstår sig ha sett henne från Skåne i söder till översta Norrland och även utomlands är bara jobbigt för oss anhöriga.

Kan hon inte systematisk ha fört ut pengar utomlands och dragit?

– Nej, nej. Det finns inte på min världskarta, säger dottern.