Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Adela, Heidi

Prinsessan Sofia är gravid

Ann Edliden/TT

Publicerad 2024-09-02 16.04

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia vid nationaldagsmottagningen på Stockholm slott i samband med firandet av Sveriges nationaldag. Arkivbild.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip väntar barn, skriver kungahuset på sin hemsida. Det blir parets fjärde barn. De har sedan tidigare prinsarna Alexander, Gabriel och Julian.

”Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i prinsessan Sofias officiella program”, skriver Kungliga hovstaterna på hemsidan.

Carl Philip och Sofia Hellqvist har varit gifta sedan 2015. De träffades via gemensamma vänner och hon pekades ut som hans flickvän i början av 2010. Prinsens val ifrågasattes då Sofia Hellqvist hade medverkat i första säsongen av ”Paradise hotel” och vikt ut sig i herrtidningen Slitz.

Men den blivande prinsessan hade även utbildat sig till yogalärare och startade 2010 välgörenhetsorganisationen Project Playground. Hon är sedan 2016 hedersordförande för Sophiahemmet i Stockholm och arbetade deltid på sjukhuset under covidpandemin med enklare sysslor som att städa och tvätta.

När Carl Philip föddes 13 maj 1979 var han kronprins, men genom en grundlagsändring 1 januari 1980 förlorade han platsen som tronarvinge till storasyster Victoria.

Paret bor med sina tre barn på Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm.