Trumps oväntade slant – till Harris

Publicerad 2024-07-21 23.31

2011 fick Kamala Harris en check på 5 000 dollar för sin omvalskampanj.

Avsändaren: Donald Trump.

”Klok investering", skriver demokraten Jared Moskowitz på X.

Innan han gav sig ini politiken donerade Donald Trump sammanlagt 6 000 dollar till Kamala Harris omvalskampanj för att sitta kvar som delstatsåklagare i Kalifornien.

2011 gav han 5 000 dollar till Harris kampanj och i februari 2013 skänkte han ytterligare 1 000 dollar.

”Klok investering", skriver demokraten Jared Moskowitz på X och publicerar en bild på checken.

Även Trumps dotter Ivanka har skänkt 2 000 dollar till Harris, enligt Washington Post.

Kamala Haris.

Tidigare har Harris ställts inför frågor om huruvida Trumps donationer var relaterade till de juridiska problemen på Trump University, ex-presidentens ökända och numer nedlagda skola. Tidigare elever har sagt att Trumps skola vilseledde dem till att spendera tusentals dollar efter löftet om att de skulle få livsavgörande lektioner i fastighetsaffärer.

Under Harris tid på posten vidtog delstaten inga åtgärder mot Trump University, enligt Washington Post. Själv har hon slagit tillbaka mot anklagelserna och sagt att donationerna inte hade något med beslutet att göra.

Demokraternas kampanj har nu döpts om till ”Harris for president”.

Donald Trump.

Hon har nu närmare 96 miljoner dollar i pengar att röra sig med – och sannolikt väntar ännu mer när insamlingen tar fart under partikonventet i slutet på augusti.

”Jag kommer att göra allt som står i min makt för att ena det demokratiska partiet – och ena vår nation – för att besegra Donald Trump och hans extrema Project 2025-agenda. Om du är med mig, lägg till en donation nu”, skriver hon på X.