Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

Kvinna anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad 2016-01-31 | Publicerad 2016-01-30

Mannen i 50-årsåldern dog efter en explosion i ett villagarage i Hjärup i Skåne.

En kvinna är anhållen misstänkt för mord, skriver Kvällsposten.

– Det finns anledning att tro att offret var död redan när branden bröt ut, säger Skånepolisens presstalesman Stephan Söderholm till tidningen.

Larmet om branden ringdes in vid 17-tiden på lördagseftermiddagen.

När polis kom till villatomten i Hjärup brann det i ett garage där en man i 50-årsåldern hittades avliden efter att branden släckts.

– Det finns uppgifter om att någon form av explosion har hörts på platsen, men man har inte kunnat bekräfta vad som exploderat, säger Maya Forstenius.

Omständigheter på platsen gjorde att polisen inte kunde utesluta brott och ärendet rubricerades inledningsvis som mord alternativt dråp eller vållande till annans död.

Ska obduceras

– Det finns anledning att tro att offret var död redan när branden bröt ut, säger Stephan Söderholm vid Skånepolisen till Kvällsposten.

En person greps och blev senare anhållen.

– Med hänsyn till utredningen kommenterar vi ingenting mer än att personen har gripits under kvällen, säger Maya Forstenius.

– Det är fortfarande en del oklarheter. Nu får vi invänta resultatet av den tekniska undersökningen. Det kommer även att genomföras en rättsmedicinsk undersökning. Sedan får man sammanställa informationen som vi har fått in från platsen och från de förhör som kommer att hållas.

Kvinna anhållen

Mannens anhöriga är underrättade. Enligt Kvällsposten är den anhållne en kvinna. Hon nekar till anklagelser.

– Jag väljer att inte lämna någon kommentar överhuvudtaget just nu, Ebba Bonair, kvinnans advokat, till tidningen.

ANNONS