Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Söks för våldtäkten

Publicerad 2012-03-14

Polisen misstänker: De överföll 16-åringen

Den 16-åriga flickan var på väg hem genom ­centrala Stockholm när hon blev våld­tagen av två män.

Nu har polisen släppt fantombilder på de misstänkta.

– Vi vill ha hjälp med identifieringen av de här två männen, säger ­polisinspektör Ulrika Bergström till ”Efterlyst”.

En novemberkväll i höstas var den 16-åriga flickan på väg hem genom Humlegården i Stockholm.

Plötsligt attackerades hon av två män i 20-års­åldern.

De slet in henne bakom ett träd, tryckte henne mot marken och våldtog henne.

– Brutalt, två män som bara tar tag i henne när hon går igenom parken. Det ska vara två för henne okända män, sa polisen Ulf Bajas till Aftonbladet då.

Inlagd på sjukhus

Fyra månader efter våldtäkten har ingen gripits och polisen har gått ut med fantombilder på de misstänkta gärningsmännen i TV3:s ”Efterlyst”.

– Det här är ju fråga om en brutal och hänsynslös våldtäkt. Min klient har mått väldigt dåligt av den här händelsen. Hon har påverkats väldigt starkt ­efter våldtäkten och även varit så dålig att hon har varit inlagd på sjukhus, ­säger flickans målsägandebiträde ­Elisabeth Massi Fritz till ”Efterlyst”.

16-åringen har berättat att männen var från Stockholm och pratade stockholmska. Den ene var klädd i röd mössa och svart jacka med stor pälskrage. Den ­andre misstänkte våldtäktsmannen ska ha haft en tatuering som gått upp över halsen.

– Flickan beskriver också att gärningsmannen med den röda mössan liknade artisten Eminem i ansiktet, säger polisinspektör Ulrika Bergström vid citypolisens barngrupp.

Säkrade bevis

Vid polisens undersökningar av platsen säkrades teknisk bevisning som man hoppas kunna binda till misstänkta gärningsmän.

Våldtäkten ägde rum vid 20-tiden på måndagen 14 november och polisen ­söker nu ­information från alla som sett eller hört ­något vid Humlegården vid tidpunkten.

”Efterlyst” i kväll 20.00 i TV3.