Här peppar Pippa för kunglig skidtur

Publicerad 2012-02-28

Kate Middletons syster ska åka Vasaloppet på söndag

Här förbereder hon sig för Vasaloppet.

Pippa Middleton, 28, ­försöker hitta skidformen i schweiziska alperna.

På söndag trängs hon med 15 000 andra åkare i spåren mellan Sälen och Mora.

Under två helger har Pippa Middleton tränat skidåkning i Schweiz i det tysta. Både ­Pippa Middleton och hennes bror James, båda syskon till kungligheten Kate Middleton, ska åka Vasaloppet på söndag.

”Fantastiskt kul”

Starten bekräftas av Vasaloppets informationschef:

– Vi har blivit kontaktad av en person i deras närhet som har bett oss att lösa det här. Det är fantastiskt kul att så kända personer vill åka, säger Vasaloppets informationschef Per Strid.

Allt tyder på att hon blir den första med nära koppling till det brittiska kungahuset i de 90 kilometer långa skid­spåren mellan Sälen och Mora. Tidigare har bland annat kung Carl Gustaf och prins Carl Philip åkt loppet.

På fotografier tagna från skidspåret syns Pippa Middleton jobba hårt för att hitta skidformen. Hon ska enligt uppgift till fotobyrån All over press träna tillsammans med en tränare och endast ta korta pauser för att antingen äta eller hämta andan. Middleton är dessutom klädd i svenska skidkläder.

Prins Williams svägerska hoppas kunna samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Magic breakfast, som donerar frukost till statliga förskolor.

Samlade in 45 000

Pippa Middleton bekräftar själv detta på välgörenhetssajten Justgiving, där hon startat en insamling.

– Jag och min bror samlar in pengar för Magic Breakfast. Så snälla gräv djupt och donera nu, skriver Pippa Middleton.

Hennes syster, hertiginnan av Cambridge, Kate Middleton är känd för sitt engagemang i välgörenhet. Nu ser det ut som det verkligen ­smittat av sig på hennes syskon. Redan i går hade Pippa samlat in drygt 45 000 kronor.