Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Svår busskrock i Skåne

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-10

Pappa och hans två barn avled

Personbilen kom över på fel sida av vägen.

Bilen frontalkrockade med en buss och kilades fast.

I olyckan dog en 37-årig man och hans två små barn, 4 och 8 år.

Flera personer skadades och klämdes fast i en krock mellan en buss och personbil klockan 14.08 på långfredagen på väg 108, söder om Staffanstorp i Skåne.

I personbilen färdades en 37-årig man och hans två barn, 4 och åtta år, från sydvästra Skåne. Barnen dog direkt på platsen.

– Barnen dog direkt på platsen. De anhöriga är underrättade, säger Lennart Hornemark, vakthavande befäl vid polisen i Skåne län till aftonbladet.se.

Dog direkt

Privatpersoner som var på plats före räddningstjänsten försökte rädda pappans liv genom att öppna hans luftvägar, skriver Sydsvenskan. Men 37-åringen dog i ambulansen.

– Det såg förskräckligt ut på platsen. Bilen var fastkilad under fronten på bussen och bussen är rätt demolerad även den. Bussresenärer satt i vägkanten och väntade, säger Aftonbladets reporter på plats, Pelle Tagesson.

Svåra skador

Ett tjugotal passagerare satt i bussen. En av de skadade fick svåra skador i benen och ska opereras, enligt TT. Dessutom fick sex personer med lättare skador krisstöd.

Vad som orsakade den allvarliga olyckan är ännu oklart men enligt polisen ska personbilen kommit över på fel sida av vägen och de båda fordonen ska ha frontalkrockat på 90-vägen. Busschauffören ska ha uppgett att han försökte bromsa – men förgäves.

Kriscentral upprättad

Bussen som var inblandad i olyckan körde för Skånetrafiken och tillhör linje 165. Den var på väg från Trelleborg och Svedala mot Lund.

På församlingsgården vid Brågarps kyrka i Staffanstorp har nu en POSUM-grupp upprättat en kriscentral för de som drabbats av olyckan. Fem vuxna och ett barn har hittills förts dit.

Vet du mer? Har du
bilder?