Stor polisinsats på bergsområde

Publicerad 2013-10-07

En stor polisinsats sökte efter en beväpnad man med skjutvapen.

Hela platåberg Hunneberg avspärrades – fram till han hittades sju timmar senare.

– Han ville själv bli förd till sjukhus, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Vid 12-tiden fick polisen in ett samtal från allmänheten i Vänersborg. En person hade upptäckt en man på platåberget Hunneberg bärandes på ett vapen.

– Vi letar efter honom på berget. Ingen är misstänkt för brott. Men personen går runt i skogen med vapen, sa Rickard Leijon, inre befäl i Trollhättan, vid 15-tiden.

”Osäkert psykiskt skick”

Polisen spärrade av alla tillfartsvägar till området och uppmanade allmänheten att hålla sig borta.

– Vi har en person i osäkert psykiskt skick. Man bör hålla sig borta från berget, inte gå dit i onödan och störa polisens arbete.

Sökinsatsen drog ut på tiden på grund av områdets omfattning. Platåberget Hunneberg, som ligger utanför både Vänersborg och Trollhättan i närheten av Vargön, är ungefär 70 kvadratkilometer stort täckt med myrar och skog. På berget finns flera vandringsleder och gamla grottor.

”Ville ha vård”

Först strax efter 19-tiden hittades mannen i anslutning till sökområdet.

– Det var inga konstigheter egentligen. Vi fick kontakt med honom och han ville själv bli förd till sjukhus frivilligt för vård. Han mår inte så bra psykiskt och det var det vi var rädda för, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polismyndigheten i Västra Götaland, senare under kvällen.

Anhöriga är underrättade.