Aftonbladet

Dagens namn: Uno

Misstänkt mördare har bott i sprängda huset

TT

Publicerad 2024-03-07

En explosion har inträffat i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i stadsdelen Johannelund i Linköping. En person är anhållen misstänkt för försök till mord. En 17-åring misstänkt för trippelmord har bott på adressen.

Explosionen inträffade strax efter klockan 01 natten mot torsdagen. Boende i huset har evakuerats till en lokal i närheten. Ingen person ska ha kommit till skada.

Det inträffade rubriceras som försök till mord och en man i 35-årsåldern är anhållen.

– Den här adressen har varit intressant. Vi har haft viss form av bevakning av platsen, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur.

– I samband med sprängningen så är det en person som kan frihetsberövas på en annan plats i Linköping, en man i 35-årsåldern som nu är anhållen av åklagare, fortsätter han.

Enligt Corren har en nu 17-årig pojke, misstänkt för tre mord i Stockholmsområdet, bott på adressen. Anhöriga till honom är skrivna där.

– Det är uppgifter som vi behöver titta på, men jag vill inte dra några slutsatser om motivbild, säger Anefur.

Den 17-årige pojken sitter häktad för att ha skjutit ihjäl en man i Västberga i oktober förra året. Han misstänks också för att ha skjutit ihjäl två kvinnor i en villa i Tullinge natten därpå.

De senaste dygnen har det skett fyra sprängningar i Sverige; tre i Stockholmsområdet och en dubbelexplosion i Västra Frölunda i Göteborg. Om nattens explosion kan kopplas till dem är dock för tidigt att säga.

– Saker och ting förändras hela tiden, det är kalla adresser som blir varma och varma som blir kalla, säger Anefur på fråga om polisen har extra koll på särskilda områden i Linköping med anledning av sprängningen.