Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

V-politikern i storbråk – om instängd hund

Uppdaterad 2016-07-08 | Publicerad 2015-07-03

Johanna Wisfelt fick ut en hund ur en parkerad bil på sommarens varmaste dag.

Sedan hamnade hon i bråk med ägaren, som är kommunpolitiker.

– Hon skrek och gapade och blev helt tokig, säger Johanna Wisfelt.

– Det var för att i ett nödläge handla en fläkt till min mamma, säger politikern.

På årets varmaste dag åkte Johanna Wisfelt, 30, och hennes syster iväg för att handla. Mitt på asfaltsparkeringen utanför varuhuset såg de en hund instängd i en bil i gassande solsken.

Johanna kikade på termometern i sin egen bil, som då visade 42 grader.

– Det måste ha varit ännu varmare i den bilen. Jag såg att hunden satt och andades häftigt, man såg att hela tungan hängde ut. Det är helt fruktansvärt, ingen ska behandla ett djur så här, säger Johanna Wisfelt, som agerade snabbt.

"Skrek och gapade"

Bilens fönster var nedvevade några centimeter. Johanna fick in sin arm i en glipa och lyckades öppna bildörren. Sedan satt hon i skuggan med hunden och gav den vatten att dricka, medan varuhuset kallade på hundägaren i sitt högtalarsystem.

– Man ska inte ha med sig hundarna i bilen och lämna dem. Hon hade kunnat binda den i skuggan utanför butiken eller parkera bilen i skugga, säger Johanna Wisfelt.

Inte förrän efter 15-20 minuter dök ägaren, en kvinnlig V-politiker i södra Sverige, upp. Och då tog det hus i helvete, berättar Johanna Wisfelt.

– Hon skrek och gapade och blev helt tokig. Jag skulle sköta mitt och ge fan i hennes hund. Hon hotade att polisanmäla mig.

"Handlade en fläkt"

När Aftonbladet kontaktar den utpekade kommunpolitikern erkänner hon att hon lämnat hunden i bilen. Men hon hävdar att händelsen förstorats upp.

– Jag var inne på varuhuset cirka tio minuter för jag handlade enbart en fläkt och ett par damshorts för att gå och leverera det till min 99-åriga mamma, som hade behov av det eftersom det var klass 1-varning och värmebölja här nere.

Ångrar du att du lämnade hunden?

– Det enda jag ångrar är att det här tar sådana proportioner och att det drabbar dels mina politikerkamrater men också min familj och vänner.

Bråkade på parkeringen

Kommunpolitikern hävdar att det inte fanns någon annan möjlighet eftersom man inte får ta med sig hunden in på varuhuset. När hon kom ut blev stämningen hetsig och hon blev arg för att Johanna brutit sig in i bilen.

– När jag kom ut kom den här kvinnan emot mig och frågade vad jag höll på med. Då sa jag till henne att hon skulle sköta sina egna angelägenheter. Då kallade hon mig en snuskig kärringjävel och hotade med polisanmälan.

Efter den heta ordväxlingen "kastade" kommunpolitikern in hunden i bilen och körde iväg. Johanna medger att hon nog ropade "kärring" efter henne.

– Jag var säkert hetsig, man blir så chockad och arg. Jag var helt skakis av ilska efteråt, säger Johanna Wisfelt.