Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Fatima, Leila

Trump: Jag är snyggare än Harris

TT-AP

Publicerad 2024-08-18

Donald Trump vid lördagens valmöte i Pennsylvania.

Donald Trump skulle egentligen fokusera på sin ekonomiska politik när han höll valmöte i Wilkes-Barre i Pennsylvania på lördagen. Men som så ofta avvek Republikanernas presidentkandidat flera gånger från sitt tänkta huvudämne och gick till personangrepp mot sin rival.

Mitt i en kritisk utläggning om den tidigare höga inflationen, som Trump beskyller Biden-administrationen för, hejdade han sig och frågade anhängarna på plats om de skulle ha något emot om han struntade i sitt manus en stund.

Därefter följde flera attacker mot hans rival i presidentvalet, Demokraternas Kamala Harris. Bland annat fortsatte Trump att måla upp bilden av Harris som blott en del av president Joe Bidens styre och att hon under sin tid i Vita huset inte gjort något för att stoppa prishöjningarna som skett i inflationens spår.

– Dag ett för Kamala Harris var för tre och ett halvt år sedan. Så varför gjorde hon inget åt det då? Det här är (hennes) 1 305:e dag.

Han angrep också sin motståndare personligen och anmärkte bland annat på hennes skratt, något han gjort flera gånger tidigare.

En annan punkt han fäste sig vid var att en krönikör på tidningen Wall Street Journal beskrivit Kamala Harris som vacker.

– Jag ser mycket bättre ut än vad hon gör, sade Trump.