Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Här söker han nya sexdejter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-01

Läkaren misstänks ha smittat två med hiv

Den hivsmittade läkaren har varit misstänkt i två år, men aldrig häktats.

Under tiden har han fortsatt ragga män på internet.

”Söker sex med killar/män i alla åldrar,” skriver han på en dejtingsajt.

Sedan maj 2007 har läkarens jakt efter nya sexkontakter pågått på sajten Qruiser. Via internet har han också träffat minst två av de män han haft oskyddat sex med, enligt polisen.

–?Jag träffade honom på nätet. Det var han som tog kontakt med mig, säger Joel Magnhem, 61, som hade sex med läkaren, men klarade sig utan att bli smittad.

Arbetar vidare

Polisens utredning har pågått i två år, men trots de allvarliga brottsmisstankarna har åklagaren aldrig begärt läkaren häktad. Under tiden har mannen kunnat arbeta kvar på sjukhuset – och fortsätta ragga män på nätet.

På hans profilsida på Qruiser står det att han lever i ett förhållande, men att han söker efter sex med killar/män i alla åldrar. Så sent som i går besökte flera personer sidan. Själv har läkaren tagit bort alla bilder på sig själv. Han har inte varit inloggad hemifrån sedan i somras.

Jon Voss, förlagschef på QX som driver Qruiser, vill inte kommentera fallet. Han har aldrig kontaktats av de poliser som utreder läkaren.

–?Jag har lite svårt att uttala mig om det här, men det är inte så konstigt att han har använt sig av Qruiser för att komma i kontakt med män eftersom vi är störst.

Kan raderas

Jon Voss säger att förlaget kan radera profiler som misstänks kunna användas för brottslig verksamhet.

–?Om det kommer till vår kännedom har vi möjlighet att ta bort dem.

Läkaren befinner sig utomlands och har valt att inte kommentera Aftonbladets artiklar.