Sorgen i Landskrona – ung flicka mördad

Publicerad 2024-07-24 21.51

En flicka i yngre tonåren misstänks ha mördats och en jämnårig flicka misstänks ha bragt henne om livet.

Tragedin känns ofattbar för boende i Landskrona.

– Det är läskigt. Min dotter är i samma ålder, säger 32-åriga landskronabon Jenny Jaakkola

Gatan i industriområdet är öde. Då och då kör en personbil sakta förbi. Människor i bilarna tittar mot de övergivna lokvagnarna och rullar sedan vidare.

En av få bilister som stannar till är 32-åriga Jenny Jaakkola. Hon har svårt att ta in att en flicka i tonåren har mördats på platsen.

– Det är läskigt. Eftersom jag själv har en dotter som är 12, snart 13 år, säger Jenny Jaakkola.

På asfalten syns spår efter det tragiska som inträffade natten till tisdagen. Då upptäckte en polispatrull en svårt skadad flicka vid vägen. De gjorde HLR på henne men flickans liv gick inte att rädda. Idag gick åklagare ut med att man misstänker att hon bragts om livet av en bekant – en flicka under 15 år.

Jenny Jaakkola, 32, har svårt att ta in mordet. ”Min dotter är i samma ålder”.

Jenny Jaakkola reagerar på att det inte är några människor på brottsplatsen - så här ett dygn efter.

– Det är hemskt. Jag åkte hit för att se om någon hade lagt blommor på platsen. Men här finns ingenting. Det skär i mitt hjärta.

Under gårdagen pratade Aftonbladets team på plats med Leif Lindkvist som arbetar precis intill mordplatsen. Då var det inte känt att det handlade om ett barn.

Idag är han ännu mer berörd.

– När man fick veta att det var två barn som var inblandade så blir det ännu värre, säger Leif Lindkvist och fortsätter:

– Det är hemskt. Barn ska vara barn och då ska de inte hålla på med sådant här. Det är så tragiskt. Det är många inblandade som blir berörda av detta.

Leif Lindkvist tänker mycket på flickans anhöriga men även familjen till den flicka som misstänks för gärningen.

– Det är bara att beklaga. Det finns inga ord.

Under onsdagen höll Sofia Albertina kyrka i Landskrona extra öppet med anledning av det som inträffat.

– Det är ju fruktansvärt. Det är ett barn som är i den åldern som våra konfirmander är. Det är lite svårt att förstå att det faktiskt kan hända, säger Charlotte Ekbladh, biträdande kyrkoherde.

Blommor på mordplatsen.

Charlotte Ekbladhs tankar går till anhöriga och vänner till den unga flickan. Hon säger att hon och kollegorna finns på plats om någon behöver stöd.

– Man kan få samtalsstöd och, förhoppningsvis, en klok vuxen som lyssnar. Det finns även möjlighet att tända ljus.

Vid 19-tiden på onsdagskvällen har någon placerat tre röda rosor på platsen där flickan hittades svårt skadad. Med rosen fanns en lapp med texten: Sov gott! Låt dig dansa fritt bland molnen.

Följ ämnen i artikeln