Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jon, Jonna

Ny attack mot ytterligare bro i Kursk

TT-AFP

Publicerad 2024-08-18 10.52

En förstörd rysk stridsvagn ligger längs vägkanten i Kurskregionen. Bilden är från i fredags och har genomgått ukrainsk militär granskning.

Ukrainska styrkor har attackerat ytterligare en bro men även ett bränslelager i två ryska gränsregioner. Anfallen uppges genomföras för att försvåra för ryska styrkor.

Ukraina har slagit ut två strategiskt viktiga broar över floden Sejm i ryska Kurskregionen sedan markoffensiven påbörjades förra veckan. Något landets flygvapenchef bekräftar:

”Minus en bro till. Flygvapnet fortsätter att beröva fienden logistisk kapacitet med precisa flygangrepp”, kommenterar Mykola Olesjtjuk i en video han lagt ut efter attacken.

Tidigare har den amerikanska tankesmedjan Institute for the Study of War (ISW) fått uppgifter om att ytterligare en bro har förstörts, vilket inte har bekräftats.

Geolokaliserade bilder bekräftar dock att den tidigare attackerade bron har kollapsat och ryska utrikesdepartementet gick ut under lördagen och beskrev den som ”totalt ödelagd”.

Skadorna på broarna försvårar möjligheterna för Ryssland att skicka förstärkningar i området.

Tidigt under söndagsmorgonen har ukrainska drönare attackerat en industriell lagerlokal 25 mil från gränsen i Rostovregionen. En dieselbrand bröt ut men ingen skadades, enligt regionens guvernör. Enligt ukrainska militären attackerade de en lageranläggning för olja och bränsle som försörjde den ryska militären.