Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Fatima, Leila

Många i farozonen vid Malmöskjutning

TT

Publicerad 2024-08-27 07.56

Polis och kriminaltekniker på plats på Ramels väg på Rosengård i Malmö på måndagseftermiddagen. Arkivbild.

Det fanns stor risk för att fler personer skulle ha träffats av skott i samband med måndagens dödsskjutning i Malmö, enligt åklagaren. Ett lägenhetsfönster träffades av skott och alldeles i närheten ligger en förskola.

Skjutningen skedde i ett tättbefolkat område mitt på dagen – med automatvapen, konstaterar statsåklagare Lisa Åberg.

Den 18-årige man som greps efteråt hade avvikit från en placering på ett HVB-hem, uppger hon i ett pressmeddelande.

”Han har inga kända kopplingar till mordoffret men det är något som vi kommer utreda vidare”, säger Lisa Åberg i pressutskicket.

Sköt in i lägenhet

18-åringen är anhållen som misstänkt för mord och mordförsök och polis och åklagare undersöker nu om fler personer har varit inblandade i mordet.

I samband med skjutningen i stadsdelen Rosengård träffades även ett lägenhetsfönster i närheten av skott. Boende i lägenheten var hemma, men blev inte skadade. Det är i denna del som tonåringen är misstänkt för mordförsök.

– De var 20 centimeter från att skjuta min man. Vi mår mycket dåligt, säger en kvinna som bor i lägenheten till Sydsvenskan.

Förskolebarn fick inrymmas

Bara cirka 15 meter från fönstret som träffades finns en förskola. Barnen där var ute och lekte på andra sidan byggnaden och fick inrymmas i samband med skottlossningen.

– Det finns ingen plats som är helt säker i Malmö, säger en av föreståndarna till tidningen.

Polisen fick in larm om höga smällar strax efter klockan 13 på måndagen. När polis anlände hittades en skadad man i 25-årsåldern på marken. Han avled på plats.

Enligt åklagaren har han tidigare varit misstänkt för allvarlig brottslighet.