Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

”Ett totalt misslyckande”

Publicerad 2011-12-08

Sågar debattartikeln Paul Ronge tycker att kungavännen Anders Lettström borde låtit bli att sätta sina tankar på pränt och kallar debattartikeln ”ett totalt misslyckande”.

Medierådgivaren Paul Ronge skräder inte orden.

Han kallar Anders Lettströms debattartikel ”ett totalt misslyckande”.

– Det är lögn på lögn på lögn i ett evigt ekorrhjul.

Anders Lettström

Medierådgivaren Paul Ronge arbetar med att lära makthavare hantera media. På sin twittersida riktar han stark kritik mot Anders Lettströms artikel i dagens DN.

”Lettström verkar ha tagit ljugande på entreprenad.” skriver han.

Paul Ronge utvecklar för Aftonbladet:

– Så som jag ser det är det här en debattartikel från en person med noll trovärdighet, säger han.

Hur menar du?

– Först säger han att kungen inte vet någonting om kriminella kontakter, sedan spelas han in på band när han säger att kungen visst vet. Han hävdar sedan att det är manipulerade band för att sedan ändra sig igen och hävda att han ljög för att han var tvungen… Det är lögn på lögn på lögn i ett evigt ekorrhjul.

”Kålsuparteori”

En person som agerar så mycket med lögner får ingen trovärdighet, menar Paul Ronge.

– Här försöker han köra någon kålsuparteori som går ut på att ”ja, jag ljög men kvällspressen och de kriminella är minsann mycket mera lögnaktiga än vad jag är”. Det intressanta blir ju då, när pratar den här killen sanning? När kan vi lita på Anders Lettströms ord?

”Totalt misslyckande”

Du jobbar som medierådgivare. Borde han ha skrivit den här artikeln?

– Om det här var ägnat att tvätta av honom smuts genom att kasta skit på andra så är det, enligt mig som medierådgivare, ett totalt misslyckande. Ingen som är vid sunda vätskor kommer läsa det här och känna att ”Vad skönt, här är en ärlig kille”. Det är jättekonstigt. Om man inte har något vettigt att säga bör man vara tyst.