Elvaåring tog med sig vapen till skolan

Publicerad 2012-12-19

Ville kunna skydda sig själv

En elvaårig pojke tog med sig en pistol till skolan – och började vifta med den framför sina skolkamrater.

Anledningen: Han ville kunna försvara sig själv vid en eventuell skolskjutning som den i Newtown.

Flera av skolkamraterna uppgav att den elvaårige pojken hotat dem i måndags. Då konfronterades han av lärare på skolan i Salt Lake City i den amerikanska delstaten Utah, skriver AP.

Vapen och ammunition

Pojken bar den oladdade pistolen i sin ryggsäck tillsammans med ammunition, men ska vid i alla fall ett tillfälle ha tagit fram den och viftat den mot andra elever under en morgonsamling. Det var dock inte förrän på eftermiddagen som flera elever rapporterade om händelsen till personalen.

Pojken ska ha sagt att hans föräldrar skickade med honom vapnet till skolan för att han skulle kunna skydda sig. Något som föräldrarna förnekar.

"Han mår dåligt"

Pojken togs i förvar av polisen och anklagas för att ha tagit med ett livsfarligt vapen till skolan och för att han hotat sina kamrater med det. Han är också avstängd från skolan, skriver TT-AFP.

– Pojken begick ett misstag och han vet om det. Han mår dåligt över det och hans föräldrar samarbetar i utredningen. Han kommer inte att komma tillbaka till den här skolan, säger skoldistriktets talesperson Ben Horsley till AP.

Ytterligare två skolor i delstaten Utah har utrett rykten om att elever innehaft vapen på skolorna, men de har visat sig vara falska.

Vapnet som elvaåringen hade med sig till skolan tillhör en släkting till honom och ska ha lämnats i pojkens bostad av släktingen, skriver AP.

ANNONS