Mirakelpojken får komma hem

Publicerad 2013-05-30

Den nyfödde kinesiske pojken överlevde mirakulöst efter att ha fastnat i ett avloppsrör.

Nu får han lämna sjukhuset.

Morföräldrarna kommer att ta hand om honom.

Pojkens mamma har sagt att hon födde pojken på toaletten i lördags.

På något sätt har han sedan åkt ner i en huktoalett och fastnat i ett tjockt avloppsrör.

Boende i hyreshuset i Jinhua hörde gråt och larmade räddningsarbetare.

Men försöken att dra ut bebisen misslyckades.

Får mjölkersättning

Räddningspersonalen blev därför tvungna att såga bort en bit av röret och föra röret med babyn kvar inuti till närmsta sjukhus.

Brandmän och läkare ägnade sedan nästan en timme åt att ta isär röret bit för bit med tång och såg innan pojken till slut var ute.

Samtidigt som händelsen väckte uppmärksamhet över hela världen vårdades den 2,3 kilo tunga pojken på sjukhuset Pujiang County.

Nu får han komma hem.

CNN uppger att mirakelpojken, eller "Baby 59" som han kallats, får mjölkersättning och att han nu ska tas omhand av sina morföräldrar.

Brandmännen hälsar på

Enligt den lokala polisen har brandmännen och de andra som var inblandade i räddningsaktionen hälsat på pojken på sjukhus och även skickat kläder och blöjor.

Det finns olika uppgifter om hur pojken fastnade i avloppsröret. Vissa kinesiska medier spekulerar i att mamman ska ha spolat ner honom och enligt brittiska Daily Mail uppges anledningen till det vara att modern inte hade råd med abort. Sky News rapporterade att kvinnan oväntat ska ha fött pojken när hon gick på toaletten och hänvisade till en poliskälla.

Myndigheterna har meddelat att kvinnan inte kommer att åtalas utan att det betraktas som en olyckshändelse.

Den lokala polisen uppger att man i nuläget tror på mammans berättelse.

– Hon hade ont i magen så hon gick på toaletten. Det var nära datumet då hon skulle föda och barnet bara gled ut, säger polischefen Jiang Song, enligt CNN.