Finlandsfärja drabbades av driftsstopp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-09

M/S Isabella på väg mot Finland

Viking Lines M/S Isabella ligger för ankar vid Kvarnholmen i Stockholm medan personalen reder ut vad som gått fel.

M/S Isabella har drabbats av driftstopp.

Viking Line-färjan lämnade Stockholms kaj vid 07.45 men kort senare drabbades man av tekniskt fel.

Färjan med cirka 980 passagerare låg stilla vid Stockholms kaj innan det försenat kunde avgå mot Finland.

– Vi fick ett meddelande om driftstörningen vid 08.11. Reservmaskineriet som sätts igång automatiskt gjorde dock att elförsörjningen ombord fungerade som det skulle, säger Helena Kneck som är informatör vid Viking Line till aftonbladet.se.

Personal ombord utredde vad som orsakat det tekniska felet. Först låg fartyget för ankar vid Kvarnholmen men lite senare bestämde man sig för att återvända till Stockholm.

– Tills vi hade utrett vad som hade hänt ville vi inte fortsätta färden. Det visade sig vara ett elfel, ett problem som nu har åtgärdats, kontrollerats och testats, uppger Helena Kneck.

980 passagerare

980 incheckade passagerare befann sig ombord på färjan som var på väg mot Åbo via Mariehamn på Åland. Men rutten ändrades senare.

– För att spara tid går inte färjan till Mariehamn utan beräknas komma fram till Åbo 22.30 lokal tid istället för 19.50. Det innebär att den är ungefär 2,5 timme försenad, säger Helena Kneck.

Kommer ni kompensera passagerarna på något sätt?

– De som skulle ha åkt till Åland över dagen har fått pengarna tillbaka. Övriga resenärer har blivit bjudna på frukost och lunch.

M/S Isabella som är byggd 1989 har plats för 2 480 passagerare och 364 personbilar.