"Skador för miljonbelopp"

Publicerad 2012-04-03

Brand på Bilia i Skövde orsakade stora materiella skador

Vertkstaden på Bilia i Skövde totalförstördes.

I morse eldhärjades Bilias lokaler i Skövde.

Skadorna som branden orsakade värderas till miljontals kronor.

– Vår huvudverkstad är totalförstörd och övriga delar är rökskadade. Skadorna handlar om miljonbelopp, säger Bilias regionchef Robert Bloom till Skövde Nyheter.

Branden startade inne i verkstadslokalen under tisdagsmorgonen. Där stod många av företagets kunders bilar. Bilar som fick stora skador i samband med branden.

– Alla bilar är identifierade. Så som jag förstår det får våra kunder kontakta sina försäkringsbolag precis som att deras bil hade börjat brinna ute på parkeringsplatsen, säger Robert Bloom till Skövde Nyheter.

Kunder kompenseras

Ett 40-tal anställda jobbar på företaget och de som kunde återgick redan under dagen till sitt vanliga arbete. Övriga fick hjälpa till med saneringsarbete.

Robert Bloom hoppas att kunderna inte ska bli alltför påverkade av branden.

Han uppger till Skövde Nyheter att kunder kan komma att bli erbjudna att lämna in sina bilar på verkstäder i närområdet och även erbjudas hyrbil som kompensation.

"Vällde ut rök"

Regionchefen har som målsättning att redan i morgon åter kunna öppna delar av verksamheten. Även om huvudverkstaden inte är igång då, har de en mindre verkstad med fyra arbetsplatser där man kan arbeta på imorgon.

När elden härjade som värst, såg det mörkt ut.

- Jag trodde inte att det skulle se ut så här nu i morse när det vällde ut rök ur taket och ur portarna. Räddningstjänsten har gjort ett fantastiskt jobb som fick kontroll på elden så snabbt.

Ingen person skadades vid branden.