Mordmisstänkt motsätter sig inte häktning

Publicerad 2018-08-01

17-åringen som misstänks för mordet på 13-åriga Sunniva Ødegård sågs av ett vittne i Varhaug i söndagskväll.

– Han cyklade förbi i våldsam fart. Han tittade bort och ner i backen, säger vittnet enligt VG.

Den 17-årige pojken nekar till brott men motsätter sig inte häktningsbeslutet.

Ungefär 3000 personer bor i Varhaug söder om Stavanger där en 13-årig flicka nu misstänks ha mördats. Sunniva Ødegård var på väg hem från en kompis och pratade med sin pojkvän i telefon när samtalet plötsligt bröts.

Hennes pappa gav sig ut för att leta efter dottern men vid tre-tiden natten mot måndag hittades hon död på en gångstig bara 150 meter från familjens hem.

Mix-kiosken är en samlingspunkt för ungdomar i Varhaug skriver VG. Där ska ett tonårsgäng ha sett den 17-årige pojke som gripits misstänkt för mordet på Sunniva.

En tonårspojke som såg 17-åringen någon gång mellan 23.20 och 23.30 i söndags är ett av polisens nyckelvittnen, skriver VG.

– Han cyklade förbi i en våldsam fart. Han tittade bort och ner i marken, säger vittnet.

”Brukar stanna vid kiosken”

Att han inte stannade upp vid kiosken tycker tonåringen är märkligt.

– Vanligtvis brukar han komma in och snacka, kanske röka lite.

Fem till tio minuter senare kom Sunnivas far förbi kiosken och frågade om de sett hans dotter. Mix-kiosken i Varhaug ligger bara 500 meter från platsen där Sunniva senare hittades död.

Nekar till brott

17-åringen nekar till brott men medger att han varit på plats. Han motsätter sig inte den två veckors långa häktning som det togs beslut om under onsdagen.

– Den misstänkte har idag beslutat att häktningen inte kommer att överklagas. Han håller fast vid att han är oskyldig men förstår att polisen behöver häkta honom under en kort tid och att utredningen kommer att fria honom från misstankar, uppger hans advokat Tor Inge Borgersen i en skriftlig kommentar till nyhetsbyrån NTB.

Polisen kan genom obduktion av 13-åringen bekräfta att hon blivit mördad uppger NRK.

Den misstänkte har koppling till ett inbrott i Varhaug som skedde samma kväll som Sunniva försvann.

Följ ämnen i artikeln