Familj till sjukhus efter polisjakt på E4

Publicerad 2024-07-02 16.31

Trafikolyckan på E4.

En familj har förts till sjukhus efter en masskrock på E4 i höjd med Moraberg.

Masskrocken orsakades av en polisjakt på en man misstänkt för misshandel.

– Det som inträffat är allvarligt, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Vid 16-tiden på tisdagen larmades polisen om en misshandel i Solna, norr om Stockholm.

Den misstänkta gärningsmannen hade då flytt platsen med bil. Polisen inledde då en biljakt efter mannen – vilket slutade i en masskrock på E4 i höjd med Moraberg.

– Totalt var fyra bilar inblandade i krocken. En familj på två vuxna och två barn har fått uppsöka sjukvård för kontroll, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Vägen är i nuläget helt blockerad i södergående riktning.

– Jag vet inte exakt hur långt kön sträcker sig men vi har fått uppgifter om att det kan vara till Vårberg, säger Daniel Wikdahl.

Den misstänkta gärningsmannen, som är i 30-årsåldern, är nu gripen för misshandel.

– Han är misstänkt för att ha misshandlat en manlig släkting. Det ska inte ha skett med tillhygge utan med knytnävar. Sedan kommer det skrivas anmälning mot mannen på en hel del saker som inträffat i trafiken, säger Daniel Wikdahl.

Senare uppger polisen att mannen även misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada.

Hur ser ni på att allmänheten drabbas vid en polisjakt?

– Vi arbetar alltid för att sådant här ska undvikas. Under jakten gör vi kontinuerliga bedömningar om jakten är för farlig.

Han fortsätter:

– När det ändå slutar på det här sättet kommer det såklart att ske en utredningen om vi gjort fel och borde handlat annorlunda.