Satte bojor på 4-åringar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-20

Jaden och Christopher vägrade sova tupplur – hotades av skolan

Fyraårige Jaden och Christopher vägrade ta en tupplur med de andra barnen.

Då förde personalen in dem i ett tomt rum, satte på dem handfängsel och sa att de skulle "åka i fängelse" om de inte vilade.

Fängslades Jaden Diaz straffades med handfängsel när han inte vill sova med de andra barnen. Nu stämmer hans föräldrar kommunen.

Fyraårige Jaden Diaz och Cristopher Brito från Bronx, New York, ville inte sova när det var dags för tupplur.

Det ska ha fått personalen att se rött.

Enligt pojkarna fördes de in i ett tomt klassrum. Där lämnades de ensamma för en stund. Sedan kom en säkerhetsansvarig och satte handfängsel på pojkarna och sa till deras stora förskräckelse att de aldrig skulle få se sina föräldrar igen.

– Jag blev inte skjuten men de band mina händer, har den nu femårige Christopher berättat enligt hans mamma Vasso Brito.

”Hamnar i fängelse”

Incidenten ska ha inträffat i november 2006.

I dag är Jaden Diaz sex år gammal. Han berättar att en man som var klädd som en polis kom in och satt vid ett stort skrivbord "som det som domaren sitter vid" och hotade dem.

– Han var polis. Han sa "vet du vad som händer om du inte somnar här? När man hamnar i fängelse får man aldrig mer ha roligt igen. Ingen tv. Inga leksaker", berättar Jaden.

Rädd för poliser

Efter händelsen är Christopher rädd för poliser, berättar hans mamma för New York Post.

– Just nu känner det som om de är monster på skolan. Jag är fortfarande chockad, säger Vasso Brito.

Hon har tillsammans med Jadens föräldrar stämt kommunen.

– Att inte vilja ta en tupplur är knappaste inte ett regelbrott som ska leda till handfängsel eller hot för den delen, säger pojkarnas advokat Scott Agulnick.