Tre bilolyckor i Lund

Publicerad 2013-05-07

En olycka kommer sällan ensam.

Under morgonen har tre bilolyckor skett på samma plats på E22 i höjd med Torn utanför Lund.

– De två första olyckorna är vi klara med, bilarna är bärgade och inga personer har skadats, säger Nils Norling, informatör vid Skånepolisen.

Vid klockan åtta skedde den första olyckan när en personbil körde av vägen för att därefter fatta eld. När bilen släckts en stund senare skedde ytterligare en olycka.

– I den andra olyckan var det två fordon inblandade, som av någon anledning ska ha kört in i mitträcket, säger Nils Norling.

Fortsatt stopp på vägen

De två första olyckorna skapade långa bilköer på platsen. Klockan tio i nio kunde ett körfält i södergående riktning öppnas, men fick stänga igen klockan nio. Då skedde olycka nummer tre, där tre fordon ska vara inblandade. Än så länge är det oklart hur den tredje olyckan gick till. Det finns heller inga uppgifter kring personskador.

– Det är fortsatt stopp i södergående riktning och räddningstjänst och polis är på plats och arbetar, säger Nils Norling.

Enligt Nils Norling är det inte ovanligt att en olycka medför fler på samma plats.

– Vid en sådan här olycka blir det längre köer och trångt på vägen. Då är det inte helt ovanligt att det händer fler saker, säger han.

ANNONS