Aftonbladet

Dagens namn: Alfons, Inez

Tim Walz blir Harris vicepresidentkandidat: ”Är all in”

Uppdaterad 17.23 | Publicerad 14.50

Kamala Harris har valt Tim Walz till sin vicepresidentkandidat.

Det bekräftar vicepresidenten på Instagram.

– Jag ser fram emot att bygga en administration som speglar våra gemensamma värderingar, skriver Kamala Harris på Instagram.

60-åriga Tim Walz är guvernör i Minnesota. Han har lång politisk erfarenhet från kongressen i Washington och har uppmärksammats för sin progressiva politik i Minnesota.

– En av de saker som stack ut för mig med Tim är hans hur övertygelse om att slåss för medelklassfamiljer är djup. Det är personligt, skriver Harris på Instagram.

Kamala Harris och Tim Walz kommer att delta i sitt första gemensamma valmöte senare under dagen och sedan besöka flera stater ihop under veckan.

– Jag är "all in", skriver Tim Walz på X om att vara Kamala Harris kandidat för vicepresidentsjobbet.

Lång erfarenhet av politik

Innan hans politiska karriär var han lärare, tränare och högt uppsatt i det amerikanska nationalgardet. Han har beskrivits som en person med livserfarenhet som tilltalar även vita väljare på landsbygden, något som inte alltid varit lätt för demokraterna.

Under sin tid som guvernör har han sett till att säkerställa kostnadsfria måltider på statliga universitet, införliva aborträtten i delstatens lag, förbjuda konverteringsterapi och tillhandahålla skydd för könsbekräftande sjukvård.

Har ”kemi” med Harris

Enligt uppgifter till CNN har han seglat upp som en favorit, men var ändå det oväntade valet av de två favorittippade Walz och Shapiro. En källa nära Walz säger till CNN att Harris och Walz har ”kemi” och att Harris sett hur populär han är i delstaten Minnesota efter att han fått igenom en historisk, progressiv agenda där.

Kritik från högern

Trumps pressekreterare Karoline Leavitt kallar Walz för en "farlig, liberal extremist".

Han försvarade nyligen sina politiska beslut mot kritik från högern i en CNN- intervju, där skämtade han:

– Vilket monster! Barn äter och har fulla magar så att de kan gå och lära sig och kvinnor fattar sina egna vårdbeslut.

ANNONS