Interpol inkopplat efter bilbrand – två män döda

TT

Uppdaterad 14.32 | Publicerad 08.30

Två brittiska män saknas i Sverige enligt brittiska UD. Arkivbild.

Mycket talar för att de två döda personer som hittades i den utbrunna bilen i Malmö är två brittiska män som anmäldes saknade i måndags.

Interpol är enligt brittisk polis inkopplat i ärendet.

Brittiska UD skriver i en kommentar till TT att de är i kontakt med svenska myndigheter och att de stöttar de försvunna männens familjer.

Brittisk polis uppger att de fortsatt har kontakt med polisen i Sverige och med och Interpol för att ta reda på om de brittiska männen var de som befann sig i den utbrunna bilen.

”Vi har fortsatt kontakt med svensk polis och Interpol för att fastställa om de två döda männen i Malmö är relaterat till de två män som anmäldes försvunna i norra London den 15 juli,” skriver Metropolitan Police i ett mejl till TT.

Oklart om brottskoppling

Den brittiska polisen vill inte säga något om männen är kopplade till någon typ av brottslighet i Storbritannien.

Svensk polis har inte velat kommentera om Interpol är inblandad i ärendet utan har endast bekräftat att de arbetar tillsammans med utländsk polis.

Personerna som befann sig i bilen är ännu inte formellt identifierade, men svensk polis säger sig ha en idé om vilka de kan vara.

– Det stämmer, men det vore fel av oss att ta ut något i förväg innan de rättsmedicinska undersökningarna är klara, säger Kerstin Gossé, presstalesperson på polisen i Malmö.

– Vi kan varken dementera eller bekräfta det. Vi kan inte kommentera ålder, kön eller nationalitet.

Polisen vill ha tips

Polisen har efterlyst tips om den brunna bilen som var en danskregistrerad Toyota av modell RAV4. De har även uppgett att de två döda personerna, som befann sig i bilen, inte var danska medborgare.

– Eftersom det var en danskregistrerad bil började flera personer tro att de var danskar. Därför valde vi att gå ut med information om att de inte är danskar, har Gossé tidigare sagt till TT.

Polisen utreder händelsen som mord och har tillsatt en särskild utredningsgrupp med analytiker och utredare.

Den brunna bilen är tagen i beslag och kropparna ska undersökas av rättsmedicin.

Ingen person är ännu misstänkt.