Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

Varningen i värmen – efter bebisens skador

Uppdaterad 2018-06-20 | Publicerad 2018-06-19

Att spruta ned någon med vattenslangen kan ge förödande konsekvenser i värmen. Det visar en bild som brandkåren i Las Vegas delat med sig av, skriver Daily Mirror.

Det var år 2016 som Nicholas Woodger, Arizona i USA, skadades allvarligt när hans mamma Dominique Woodger av misstag sprutade ned honom med varmt vatten med trädgårdsslangen. Det var inte så att hon råkade sätta på fel kran – utan slangen hade värmts upp i hettan, skriver Daily Mirror.

– Det är hjärtekrossande. Det suger, verkligen. Hans skinn föll av och han hade blåsor överallt, sa mamman i en tidigare intervju och tillade:

– Jag trodde först att han grät för att han var arg, han hatar när han råkar få vatten i ansiktet. Jag förstod inte att vattnet snarare brände honom.

Nicholas fick andra gradens brännskada på över 30 procent av hans kropp.

För att varna andra har brandkåren i Las Vegas valt att gå ut med en varning i år igen på sin Twitter då denna sommar kommer med varma månader.

Enligt dem kan vattentemperaturen höjas upp till 60 grader om en slang ligger i starkt solljus – särskilt i varma områden som Las Vegas.

”Låt vattnet rinna i några minuter för att kylas ned innan du sprutar på människor eller djur”, skriver de i sitt inlägg.