Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Henrietta, Henrika

Man rånades i bostad – stor polisinsats

Publicerad 2014-05-27

Två beväpnade gärningsmän rånade i morse en man i 70-årsåldern i hans bostad.

Offret skadades lindrigt.

Ett 20-tal poliser har under dagen jobbat med fallet i den lilla byn i Norrbotten.

Vid sextiden på tisdagsmorgonen ska offret har blivit rånad i sitt hem i byn Gyljen, omkring sex kilometer norr om centrala Överkalix.

Offret skadad

Först runt två timmar senare larmades polisen om händelsen. Det är ännu oklart varför det dröjde.

Offret skadades i samband med rånet.

– Han har lindriga skador. Vad det är för skador går jag inte in på i nuläget, säger Patrik Hellberg, länsvakthavande befäl på Norrbottenspolisen.

Han vill heller inte säga om det rör sig om en eller fler gärningsmän, men enligt lokaltidningarna var det två beväpnade män som rånade den äldre mannen.

Det var på tisdagseftermiddagen fortfarande okänt vad rånarna kom över.

Helikopter sattes in i rånarjakt

En stor polisinsats jobbade under förmiddagen med utredningen och bland annat sattes en helikopter in i sökandet efter gärningsmännen.

– Vi har 20-25 poliser där. Vi spanar i området och har spärrat av och ska göra en brottsplatsundersökning, sa Patrik Hellberg då.

Rånarna kan efter händelsen ha försökt ta ut pengar i en bankomat i centrala Överkalix, rapporterar Norrbottens-Kuriren. Området kring den spärrades av sedan polisen larmats men bankomaten ska enligt en bankanställd som tidningen pratat med inte vara sönder. Bredvid bankomaten finns en övervakningskamera – gärningsmännen kan ha fastnat på bild.

ANNONS