Israelisk soldat dödad i explosion

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-27

En palestinier sköts till döds i en annan incident

En israelisk soldat dödades i en explosion nära Gazagränsen på tisdagsförmiddagen.

Det är första gången en israelisk soldat dödas sen vapenvilan inträdde den 18 januari i år.

Senare rapporterade palestinska källor att en 27-årig palestinsk man dödats och två skadats av israeliska soldater i en annan incident.

Ytterligare tre israeliska soldater ska ha skadats i samband med explosionen vid Gazagränsen. Den israeliska armén bekräftade sedan uppgifterna om dödsfallet och de skadade.

Vittnen uppgav för AP att israeliska helikoptrar hovrade i luften och att tung skottlossning hördes i närheten av gränsövergången vid Kissufim.

Efter angreppet gick israeliska soldater in i Gaza och sökte i området där explosionen inträffat, uppgav anonyma militärkällor för AP.

I samband med angreppet stängde Israel Gazagränsen för humanitära transporter efter att ha öppnat den för en kort stund under tisdagsmorgonen, skriver AP.

Den dödade palestiniern var en bonde, uppger sjukvårdskållor i Gaza enligt Reuters.

Mannen ska ha dödats i korseld mellan israeliska styrkor och militanter i Gaza, uppger boende i området enligt BBC.

Ingen grupp har tagit på sig angreppet mot den israeliska patrullen, uppger BBC.

Ett israeliskt stridsflygplan bröt ljudvallen över Gaza stad kort efter händelsen men det fanns inga uppgifter om ytterligare motattacker från israeliska styrkor, skriver AP.

Israels försvarsminister Ehud Barak sa att landet kommer att svara på attacken, men gav inga ytterligare detaljer, skriver AP.

ANNONS