Emma sa upp sig från jobbet

Publicerad 2011-08-31

Men antagningmejlet från universitetet var felaktigt

60 personer med reservplats fick av misstag mejl om att de blivit antagna till en utbildning vid Stockholms universitet.

Stockholmstjejen Emma Hüll, 19, sa upp sig från jobbet och sökte studielån.

På uppropet kom beskedet: Hon var inte antagen.

– Jag blev inte uppropad. Jag försökte ta reda på vad som hade hänt och då fick jag veta att mejlet var felaktigt, berättar Emma Hüll för Aftonbladet.

Glädjen var stor när Emma Hüll i augusti via mejl fick veta att hon blivit antagen till en utbildning på Stockholms universitet.

Mejlet inleddes med orden "Hej! Enligt uppgift från VHS är du antagen till programmet Personal, arbete och organisation (PAO)". I mejlet fanns det också information om terminsstarten, skriver Svenska Dagbladet.

Tekniskt fel

Glad i hågen gick Emma Hüll till uppropet i fredags, men det stod snabbt klart att något var fel.

Det visade sig att välkomstmejlet hon hade tagit emot, av misstag hade skickats ut till cirka 60 personer på grund av ett tekniskt fel.

– Jag blev arg och besviken. Det kändes tomt, berättar Emma som nu läser en fristående kurs istället.

Beklagar

Från universitets sida beklagar man det som inträffat.

– Vi tycker verkligen att det här är supertråkigt och gör allt vi kan för att hitta en lösning. Vi har försökt erbjuda plats på andra program och vissa har nappat, säger Peter Åkerbäck, studierektor för sociologiska institutionen på Stockholms universitet.

Han berättar att man snabbt upptäckte de felaktiga mejlen och mejlade en rättelse.

– Men några säger att de inte fick det mejlet.

Skadestånd

Olle Lundin som är docent i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet, säger till SvD att Stockholms universitet har en skyldighet att ordna platser till dem som inte fick mejlet.

– Ordnar man det inte på något sätt kan de drabbade få skadestånd.

ANNONS