Åtalas för mord på far med sambo

Publicerad 2012-05-15

15 år sedan mördade sonen mamman på samma sätt

40-åringen åtalas som misstänkt för att i februari ha knivdödat sin rullstolsburne 64-årige pappa och dennes sambo i Tullinge.

Den 41-åriga mannen mördade sin rullstolsburne pappa med flera knivhugg i bröstet.

När sonen var klar sparkade han in dörren till pappans sambo i badrummet.

– Hjälp, skrek kvinnan i telefon till SOS Alarm.

I dag åtalades sonen misstänkt för dubbelmordet i Tullinge.

När polisen kom in i lägenheten i Tullinge, söder om Stockholm låg den rullstolsburne 64-åriga pappan och hans sambo döda på golvet. En kniv satt då fortfarande kvar i hjärtat på mannen, enligt uppgift till Aftonbladet.

I dag åtalades den sonen misstänkt för dubbelmord.

Sambo larmade polisen

Den 41-åriga sonen dödade kallblodigt sin pappa genom att slå honom med ett tillhygge i huvudet följt av ett stort antal knivhugg i bröstkrogen. Sedan lämnades han kvar på hallgolvet och förblödde, står det i åtalet.

En person med insyn i utredningen har tidigare berättat för Aftonbladet att pappans sambo fortfarande var vid liv då. Hon ska ha larmat polisen, men mördades sedan på samma sätt som pappan men med en ny kniv när hon försökte gömma sig i badrummet.

41-åringen ska ha sparkat sönder dörren för att komma åt henne.

Man frågade efter pengar

Ur larmsamtalet från SOS-alarm hörs den 65-åriga sambon skrika ut:

– Hjälp!

Samtidigt gastar en mansröst i bakgrunden och ropar om och om igen "var är pengarna?". 41-åringen bankar under tiden på badrumsdörren.

Telefonen hittas sedan vid den döda kvinnans sida. På badrumsdörren syns ett handavtryck i blod.

Polisen är framme på adressen fyra minuter efter att samtalet bröts, enligt åtalet. Då är sambon redan avliden och 41-åringen har flytt från brottsplatsen via balkongen.

Vittnen såg 41-åringen

Åklagaren uppges ha stark bevisning.

– Vi har gott om teknisk bevisning; blod från den misstänkte på flera ställen i lägenheten och flera vittnen som sett honom både före och efter gärningen. När han greps hade han också en del färska skador, säger  Hanna Lemoine, åklagare,  till TT.
En paragraf-sju-undersökning, liten sinnesundersökning, har gjorts av den misstänkte. Slutsatsen blev där att det fanns skäl att gå vidare och göra en stor undersökning.

"Jag skulle aldrig döda"

Rättegången mot mannen inleds nästa vecka. Mannen nekar fortfarande till dubbelmordet:

– Jag har inte varit där över huvud taget, skulle aldrig döda min farsa speciellt inte när jag blivit oskyldig dömd för och döda min mor liksom för några år sen, säger 41-åringen i förhör som Aftonbladet tagit del av.

Han hävdar att han inte träffat sin far på ett år. Anledningen till att han befann sig i bostadsområdet när han greps var för att träffa en kompis, enligt förhören.

– Det måste vara någon som är väldigt lik mig i såna fall, svarar han på påståendena om att vittnen sett honom i trapphuset, klättra ner från balkongen på fjärde våningen och springa därifrån.

Släpptes efter 5,5 år

41-åringen förnekar också att han mördat sin mamma, men dömdes för det brottet till rättspsykiatrisk vård 1997.

Enligt de tidigare domarna var förhållandet mellan mannen och hans föräldrar spänt, och han var känd för att få omotiverade aggressionsutbrott. Han sägs ha tvivlat på att de var hans riktiga föräldrar och bytte därför till ett annat efternamn.

Efter mordet på mamman fick han sin första dagpermission från Karsuddens mentalsjukhus efter elva månader, och skrevs ut efter endast fem och ett halvt år.

Texten uppdateras.