Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Östen

Nya anklagelser mot Mette-Marits son

Martin Yngve/TT

Publicerad 2024-08-20 17.11

Marius Borg Høiby med mamma Mette-Marit. Arkivbild.

Marius Borg Høiby misstänks för att ha utövat våld även mot två tidigare flickvänner.

Norska kronprinsessan Mette-Marits son erkände förra veckan misshandel mot sin nuvarande partner.

Marius Borg Høiby och två av hans tidigare flickvänner ska i veckan förhöras om de nya anklagelserna. Polisen vill inte uttala sig innan förhör hållits, men en av kvinnornas advokat uppger att det i hans klients fall handlar om våld i nära relation.

– Det finns två anledningar till att hon vill prata med polisen. Dels vill hon berätta sin historia, dels vill hon bidra till att det inte sker igen, säger advokaten Petter J Grødem til NRK.

Ingen av kvinnorna har anmält Borg Høiby, men båda har i sociala medier anklagat honom för våld.

– Det är polisen som har upprättat en anmälan efter ett inlägg på Instagram, säger Grødem.

Marius Borg Høiby greps tidigare i augusti, misstänkt för skadegörelse och ”kroppskrenkelse” mot sin nuvarande flickvän natten till den 4 augusti. Han har erkänt och sade förra veckan att han vill ta ansvar för sina handlingar.

Han sade då till NRK att han hade brukat alkohol och kokain vid tillfället.

”Jag har flera psykiska problem som jag har haft hela uppväxten och upp i vuxen ålder. Jag har en längre tid kämpat mot missbruk, något jag har fått behandling för tidigare”, sade han.

Marius Borg Høiby har ingen kunglig titel och har valt att leva sitt liv utanför rampljuset. Kung Harald har enligt Aftenposten uppgett att Marius är del av kungafamiljen, men inte kungahuset.

Hans pappa är Morten Borg, som kronprinsessan Mette-Marit levde tillsammans med innan hon blev tillsammans med kronprins Haakon.