Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Tord, Turid

Nytt larm om drönare på Arlanda

TT

Uppdaterad 00.30 | Publicerad 2024-09-09 23.14

Några avgångar stoppades ett tag på måndagskvällen efter ett nytt larm om drönare vid Arlanda. Arkivbild.

Minst en drönare har observerats av skyddsvakter över en landningsbana på Arlanda flygplats under måndagskvällen, uppger Luftfartsverket för TT.

– Jag kan bekräfta att det varit drönare på Arlanda i kväll, där vi på LFV fått observationer, säger Christopher Montecino, tjänsteman i beredskap vid Luftfartsverket (LFV).

Larmet om drönare, som Aftonbladet var först att rapportera om, kom vid 22.20.

– Några starter stoppades en kortare tid. Nyss har man återupptagit trafiken men mindre förseningar kvarstår, säger Montecino vid 23-tiden.

Natten mot måndag stoppades all flygtrafik på Arlanda efter att flera drönare observerats från kontrolltornet. Polisen misstänker att det rör sig om en medveten handling och har inlett en förundersökning.

– Vi fick in larm om att en skyddsvakt sett en drönare ovanför en av landningsbanorna. Vi skickade resurser som nu har samlat information om vad som har observerats, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det är ännu oklart vad det rörde sig om för drönare och ingen person är gripen.

– Vi har inlett en förundersökning om brott mot skyddslagen och brott mot luftfartslagen och jobbar vidare med den information vi har, säger Anna Westberg.

Följ ämnen i artikeln