Ica: Salmonella i hamburgare
Publicerad 2013-06-18
Ica har upptäckt salmonellabakterier i sina egna hamburgare.
Nu återkallas produkten.
Företaget uppger att egenkontroller visat på förekomst av salmonella i Ica:s egna djupfrysta hamburgare.
– Vi fick provsvaren i dag från leverantören, säger Maria Hillborg, pressekreterare på Ica.
Försäljning stoppas
Produkterna som larmet gäller kan ha sålts i hela landet från den 12 juni i år – och nu stoppas all försäljning av varorna.
Återkallelsen hamburgare av märket Ica i förpackningar om åtta stycken med en totalvikt på 720 gram och med bäst före-datum mellan den 11 och 12 juni nästa år.
– Har man som konsument köpt produkten ska man vända sig till butiken, i första hand, eller till vår konsumentkontakt för att reklamera, säger Maria Hillborg.
"Får inte förekomma"
Enligt henne är förekomst av salmonella i produkter inte vanligt.
– Det är nog två år sedan senast. Men det är klart att det ska vara tillförlitliga produkter och det får inte förekomma bakterier, säger hon och tillägger:
– Men både vi och våra leverantörer gör prover.
Salmonellabakterier dör när produkten upphettas till 72 grader celsius.