Ica: Salmonella i hamburgare

Publicerad 2013-06-18

Ica har upptäckt salmonellabakterier i sina egna hamburgare.

Nu återkallas produkten.

Företaget uppger att egenkontroller visat på förekomst av salmonella i Ica:s egna djupfrysta hamburgare.

– Vi fick provsvaren i dag från leverantören, säger Maria Hillborg, pressekreterare på Ica.

Försäljning stoppas

Produkterna som larmet gäller kan ha sålts i hela landet från den 12 juni i år – och nu stoppas all försäljning av varorna.

Återkallelsen hamburgare av märket Ica i förpackningar om åtta stycken med en totalvikt på 720 gram och med bäst före-datum mellan den 11 och 12 juni nästa år.

– Har man som konsument köpt produkten ska man vända sig till butiken, i första hand, eller till vår konsumentkontakt för att reklamera, säger Maria Hillborg.

"Får inte förekomma"

Enligt henne är förekomst av salmonella i produkter inte vanligt.

– Det är nog två år sedan senast. Men det är klart att det ska vara tillförlitliga produkter och det får inte förekomma bakterier, säger hon och tillägger:

– Men både vi och våra leverantörer gör prover.
Salmonellabakterier dör när produkten upphettas till 72 grader celsius.

ANNONS