Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Appen som visar vem som dumpat dig

Publicerad 2012-02-03

Nu är det slut på Facebookfriden.

"Unfriend finder" visar när du blir utkastad från någons vänlista.

Applikationen har redan laddats ner av 44 miljoner människor.

Facebook har alltid varit noga med att bara meddela när en vänförfrågan har accepterats. För att upptäcka om någon har tagit bort en från kompislistan så har användaren själv tvingats gå igenom hela sin lista för att försöka komma ihåg vem som saknas. Eller ladda ner en av de otaliga applikationer som alltsom oftast bara är spam.

Inte officiell

Skaparna bakom "Unfriend finder" hävdar dock att deras applikation är gratis, lätt att använda, och direkt ger dig ett meddelande på skärmen när någon trycker på "delete" framför ditt namn på kompislistan.

Det är ingen officiell Facebookapplikation, och enligt Daily Mail kan det här bli en tuff smäll för både företaget och användarna.  Många Facebookanvändare går ofta igenom sina listor och tar bort personer de inte längre anser sig ha kontakt med, eller accepterar av artighet en vänförfrågan, för att kort därefter ta bort personen igen, utan upptäckt.

Den möjligheten försvinner med "Unfriend finder".

”Inte finnas länge”

44 miljoner människor världen över har redan laddat ner skriptet som funkar i Chrome, Firefox och Explorer.

Enligt användare på olika forum så kommer dock applikationen troligen inte att vara verksam särskilt länge. Så fort Facebook ändrar i inställningskoderna för sajten så kommer "Unfriend Finder" inte längre att fungera.