Harris om Trumps angrepp: USA förtjänar bättre

TT-AP

Publicerad 03.49

USA:s vicepresident Kamala Harris säger att "USA förtjänar bättre" efter den tidigare presidenten Donald Trumps verbala angrepp. Arkivbild.

Ogrundade uttalanden gjorda av USA:s tidigare president Donald Trump om hans politiska motståndare Kamala Harris har fått stor uppmärksamhet.

Trump gick till hårt angrepp mot Harris under ett besök på USA:s organisation för svarta journalister. Han ifrågasatte Harris – som har en mamma från Indien och en pappa från Jamaica – etnicitet, och anklagade henne för att framställa sig som svart för att vinna politiska poäng.

– Hon har alltid marknadsfört sitt indiska arv. Jag visste inte ens att hon var svart förrän för ett par år sedan när hon helt plötsligt råkade bli svart, och nu vill hon göra sig känd som svart, sade Trump.

Kamala Harris är den första svarta kvinnan och den första personen av sydasiatisk härkomst som är vicepresident i USA. Senare under kvällen gav Kamala Harris ett kort svar på tal under ett framträdande i Houston.

– Det var samma gamla visa, samma splittring och respektlöshet. Låt mig bara säga: Det amerikanska folket förtjänar bättre, sade Harris.