Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2017-04-15

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till påskafton, lördag den 15 april.

Sex till sjukhus efter krock – mer snö att vänta

På fredagskvällen fick sex personer föras till sjukhus efter en trafikolycka på en glashal vägsträcka söder om Katrineholm. SMHI varnar för fortsatt snöfall och oväder på påskafton.
Läs hela artikeln
Läs också: Polisen fick byta däck på bilarna
Läs också: ”Folk beter sig som svin i trafiken”, säger Årets livräddare

Avrättningarna stoppade av läkemedelsbolag

Sju personer skulle avrättas på elva dagar i den amerikanska delstaten Arkansas. Nu stoppas avrättningarna tillfälligt av en domare – efter att företagen bakom dödsdrogerna som ska användas sagt ifrån.
Läs hela artikeln

Miljöpartiets krav: Avvisade ska kunna få fotboja

Nästa vecka inleds de blocköverskridande samtalen om terrorbekämpning. Miljöpartiet kommer att kräva att personer som fått avvisningsbeslut ska kunna få fotboja, rapporterar DN.
Läs hela artikeln

Lavrov: USA är ett hot mot världsordningen

USA:s attack mot den syriska regimen hotar den rådande världsordningen. Det hävdar den ryske utrikesministern Sergej Lavrov efter att ha mött sin amerikanske motsvarighet Rex Tillerson:
– Vi kräver att USA undviker sådana insatser.
Läs hela artikeln

Stor garagebrand – upp emot 15 bilar skadade

Det började brinna i ett underjordiskt garage i Malmö på fredagskvällen. Garagets tak skadades varpå betongbitar lossnade – och totalt brandskadades upp emot 15 bilar.
Läs hela artikeln

Här får de äldre påskmysa med nykläckta kycklingar

För att skänka glädje till de äldre på omsorgsboendet har undersköterskan Karolina sett till att det kläckts kycklingar – lagom till påsken.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!