Enda singeln? Ingen fara

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-23

Mia Törnblom: Ta vara på friheten – den försvinner snart

Mia Törnblom passade på att ha mycket kul under singeltiden. Hon åkte bland annat på semester med två killar hon knappt kände alls då, men som i dag tillhör hennes närmsta vänner.

Plötsligt har alla runt dig blivit kära, flyttat ihop och bildat familj. Ingen vill följa med ut och festa längre. Du har blivit ensam singel i gänget.

Men se det från den positiva sidan.

Många singlar tvingas se på när vännerna skaffar familj och glider längre och längre bort. Det kan vara smärtsamt, men med rätt inställning behöver det inte vara det.

– I den situationen gäller det att se det positiva med att vara singel. Ta vara på den friheten du har, för tids nog kommer du också att sitta där med en skock ungar och ingen tid över till vännerna, säger Mia Törnblom, livscoach och författare.

”Viktigaste att ha kul”

Hon var själv singel mellan 30 och 38 års ålder.

– Det svåraste, men viktigaste, under den tiden var att ha tillit till att jag också skulle träffa den rätta så småningom. För det gör man. Jag gjorde det. Men livet blir inte så kul om man bara fokuserar på att hitta den personen.

När de gamla vännerna låser in sig med sina familjer får man helt enkelt se till att utöka sin bekantskapskrets. Kanske finns det någon på jobbet du kan gå ut med? Eller någon rolig kurs du kan gå där du kan finna likasinnade.

– Det viktigaste är att ha kul och ta vara på tiden, säger Mia Törnblom.