Storbritannien i chock efter knivdådet: "Varför?"

Malin Carlsson/TT

Uppdaterad 13.19 | Publicerad 10.42

En kvinna lämnar blommor nära platsen där tre barn dödades och flera andra skadades i en knivattack i staden Southport i Storbritannien under måndagen.

Förtvivlan, skräck och kaos. Från den brittiska staden Southport kommer dramatiska vittnesmål efter att tre små barn dött av sina skador och flera skadats svårt i en knivattack under måndagen.

– Det var det värsta jag någonsin sett, säger vittnet Colin Parry.

Dagen efter attacken börjar ett berg av blommor och gosedjur växa fram utanför polisens avspärrningar.

”Sov gott, vackra änglar. Ni är alla fantastiska! Vi beklagar sorgen”, står det på ett kort på en blombukett.

Flera vittnen berättar att scenen som utspelade sig dagen innan var som ”tagen ur en skräckfilm”. En av dem är Colin Parry som driver en bilverkstad strax intill lokalen där barnen samlats för ett evenemang i Taylor Swift-anda.

En av Parrys anställda hade gått ut från verkstaden eftersom han hört barnskrik som inte lät som ”något vanligt barnskrik”, berättar han för BBC.

”Varför?”

– Vi sprang ut och där var små barn, alla blödande, säger Parry.

– Varför? Varför skulle någon vilja göra något sådant mot barn? Det är hemskt.

En kvinna som bor i området vittnar om att hon såg vitklädda kroppar ”täckta av blod” och att hon kunde se sticksåren, rapporterar Sky News.

Två barn dog av sina skador under måndagskvällen och på tisdagen meddelade polisen att ytterligare ett barn dött efter attacken.

17-åring gripen

Blåljuspådraget i Southport var massivt efter dådet och polisen bekräftade på måndagen att en 17-åring, beväpnad med kniv, gripits och anhållits.

Attacken har väckt stor uppmärksamhet. Kung Charles och drottning Camilla uttrycker stor sorg och Storbritanniens premiärminister Keir Starmer säger att hela landet är ”djupt chockat”.

Southport, med omkring 100 000 invånare, är beläget vid kusten några mil norr om Liverpool.

Platsen där attacken ägde rum beskrivs som ett lugnt bostadsområde.