Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Fatima, Leila

Bil har voltat på E4 – tre till sjukhus

Hanna Lindmark/TT

Publicerad 2024-06-21

En krock på E6 stannade upp midsommartrafiken. Arkivbild.

Flera olyckor har inträffat i midsommartrafiken.

På E4, vid Ödeshög, har en bil voltat över på fel sida vägen. Tre personer har förts till sjukhus, uppger räddningstjänsten.

Bilen färdades i norrgående riktning, men av någon anledning hamnade den på fel sida vägen och välte. Det är oklart hur allvarligt skadade de drabbade personerna är.

Vid 14.30 stängdes vägen, förutom ett fält i norrgående riktning, men vid 17-tiden var trafiken i rullning igen.

Vid 14-tiden inträffade ytterligare en olycka, då två personbilar krockade utanför Nordby i Strömstads kommun. Tre personer fördes från platsen med ambulans, en till sjukhus och två till vårdcentral för kontroll, rapporterar Bohusläningen.

Köbildning vid färjecentraler

Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket, säger att den största köbildningen har ägt rum i anslutning till färjecentralerna, bland annat i Blekinge och Bohuslän.

– Det är folk som ska ut i skärgården med vägfärjorna. Vi har extrainsatta avgångar för att alla ska kunna ta sig ut till öarna, men där bildas det en del köer, säger Bengt Olsson till TT.

På vägarna kring Stenungsund leds trafiken om från E6 till mindre vägar, efter ett ras i området. Där är det särskilt trångt i trafiken.

– Där är det gott om bilar som kör på mindre vägar, och som letar sig ut mot kusten, men det är ingen katastrof.

Tät trafik i Roslagen och Dalarna

Andra områden där trafiken är tät är Roslagen, Värmdö och på vägarna runt Siljan i Dalarna.

– Så är det även på vägarna på Ölandssidan och på Ölandsbron, och på vägarna längs västkusten. Det är oftast på de mindre vägarna som det kan bli en och annan kö.

Bengt Olsson råder trafikanterna att ”gilla läget och följa trafikrytmen”.

– Om det överhuvudtaget rullar så rullar det, och då brukar det lösa sig. Det brukar inte heller ge så stor påverkan tidsmässigt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln