Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Mord i Tullinge kan vara hämnd i gängkonflikt

TT

Publicerad 2023-03-03

En man dog efter att ha skjutits i en bostad i Tullinge natten till fredagen.

En man i 50-årsåldern avled efter ha skjutits i sin bostad i Tullinge, söder om Stockholm.

Skjutningen kan vara en hämnd i den pågående gängkonflikten i Stockholmsområdet, enligt flera medier.

Larmet kom in till polisen strax efter midnatt. I bostaden hittades en skottskadad man, som senare avled på sjukhuset. Flera andra personer fanns i bostaden, men ingen av dem ska vara fysiskt skadad, enligt polisen.

Flera medier har uppgifter om att mordet kan vara en del av den pågående konflikten mellan två kriminella nätverk i Stockholms- och Uppsalaområdet. Konflikten har lett till flera skjutningar den senaste tiden.

Den ihjälskjutne mannen var själv ostraffad, men hans son har kopplingar till Vårbynätverket, enligt Aftonbladet.

Sonen är anhållen i sin frånvaro för försök till mord. Han misstänks för att ha varit inblandad i en skjutning mot en bostad i Uppsala i januari. På torsdagskvällen, vid niotiden, gick polisen ut i medier med namn och bild på mannen i hopp om att hitta honom, skriver tidningen. Fyra timmar senare sköts pappan till döds.

En förundersökning om mord har inletts och polisen har sökt i området med helikopter och hundar. Även dörrknackning har genomförts i området.

– Vi tittar också på om det finns kamerabilder för att se vad det kan ge, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Ingen person hade ännu på fredagen gripits.