Skräcken i sexsekten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-10

Nya uppgifter om brudsäng i templet

I det här fästningsliknande huset har sekten bott.

Den 16-åriga flicka som slog larm om sexsekten i Texas, uppger att hon tvingades gifta sig med en 50-årig man.

Mannen ska ha våldtagit och slagit flickan som födde hans barn.

Nu söker polisen efter Dale Evans Barlow.

Dale Evans Barlow.

På utsidan såg det vita templet perfekt ut. På insidan fanns fasor som ingen kunde drömma om. Nya uppgifter har framkommit om sekten Fundamentalistiska Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga (FDLS) i Eldorado i Texas.

Över 400 barn och 150 kvinnor har räddats sedan polisens tillslag i lördags.

En tidigare medlem berättar om en brudsäng i templet som vuxna män ska ha använt för att ha sex med minderåriga flickor direkt efter bröllopsceremonierna, rapporterar CNN.

Enligt en polis ska sängen ha varit obäddad och man påträffade hår i sängen som troligtvis var från en kvinna.

16-åring slog larm

"Sarah", den 16-åriga flickan som slog larm om sexsekten, identifierade sin make som den 50-årige mannen Dale Barlow. Mannen är efterlyst.

Myndigheterna har inte lyckats identifiera flickan, men uppger att de tror att flickan finns bland de barn som har blivit omhändertagna.

– Vi tror men kan inte bekräfta att hon finns hos oss. Förmodligen är hon för rädd för att ge sig tillkänna, säger Marleigh Meisner, taleskvinna för de sociala myndigheterna, till CNN.

Våldtagen och misshandlad

Enligt tidigare uppgifter ska flickan ha berättat att hon har ett barn som är åtta månader och att hon är gravid igen.

Flickan uppgav att Barlow hade slagit henne. Vid ett tillfälle ska hon ha blivit så svårt misshandlad att hennes revben gick av. Mannen ska även ha tagit stryptag på henne och våldfört sig på henne.

Flickan berättade att en annan av Barlows fruar höll flickans barn medan han misshandlade henne.

Polisen ska också ha påträffat dokument som tyder på att en av männen var gift med över 20 kvinnor och att samtliga i det fallet var bosatta i samma hus.

Sektens högkvarter ligger ett 20-tal mil nordväst om San Antonio i Texas. Enligt sekten har man cirka 7 500 medlemmar totalt i USA.