Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Dottern blev påkörd – nu efterlyser Johan vittnen på Facebook

Uppdaterad 2016-04-27 | Publicerad 2016-04-26

”Tacka gud för att det gick bra”

Johans tioåriga dotter blev påkörd när hon cyklade hem från skolan. Bilen smet sedan därifrån – nu söker Johan efter vittnen via Facebook.

– Jag hoppas personen åker dit, både för personens skull och för andras, säger Johan till Aftonbladet.

På tisdagseftermiddagen skrev UNT om Johan Helander, vars dotter blev påkörd av en smitare i måndags när hon var på väg hem från skolan i Uppsala. Dottern, som är tio år gammal, klarade sig undan med skrapsår men var skärrad och rädd efter händelsen.

”Måste blivit skador på bilen”

Utanför området på skolan finns ett område där bara bussar och bilar med tillstånd får köra. Det var när Johans dotter skulle passera ett övergångsställe med sin cykel på området som en bil körde på henne. Bilen träffade cykelns bakdäck och dottern föll av cykeln.

– Det var nog en kraftig smäll. Vittnen säger att det lät högt så det måste ha blivit skador på bilen. Några vittnen försökte stoppa bilen men den gasade bara iväg. En dam gick fram till min dotter och frågade hur det gick men hon var ledsen och rädd så hon cyklade hem till oss, säger Johan.

Efterlyser vittnen på Facebook

Johan kontaktade omedelbart polisen som skickade två poliser hem till familjen,men kände att han ville söka efter fler vittnen på egen hand.

– Polisen var jättetrevliga mot min dotter, hon kände sig trygg med dem. Men jag ville ha tag på fler vittnen så jag skrev om det på Facebook och fick en galen respons. Folk har verkligen tagit till sig detta och väldigt många har delat inlägget och det har kommit fram vittnen som gett mig registreringsnumret som vi har lämnat över till polisen.

Inlägget har i skrivande stund delats över 3 500 gånger. Johan hoppas verkligen att den skyldige hittas.

– Man får såna panikkänslor när man hör något sånt här, vi får tacka gud för att det gick så bra som det gjorde. Personen som körde behöver få åka fast för det här, för sin egen skull och för andras skull så det inte händer igen.

Följ ämnen i artikeln