Clinton vädjar till väljarna om pengar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-23

”Vi måste matcha Obamas enorma insamling”

Slappnar av efter Pennsylvania Hillary Clinton tar en välbehövs paus efter segern i Pennsylvania. I natt vädjade hon till väljarna att ge ekonomiskt bidrag till hennes fortsatta kampanjarbete.

Hillary Clinton vann kampen om väljarna i Pennsylvania.

Men framtiden är oviss.

Kassan sinar och nu vädjar Hillary Clinton till sina väljare om ekonomiskt bistånd.

– Obama har haft en bra valkampanj och har använt tre gånger så mycket pengar som jag är i Pennsylvania. För att kunna klara valkampen måste vi matcha hans enorma insamling, sa Hillary Clinton i sitt segertal på tisdagskvällen och uppmanade folk att besöka hennes hemsida och donera pengar.

Och när man besöker hillaryclinton.com uppmanas man donera fem dollar – eller valfritt belopp till presidentkandidaten.

Rekordsumma

Redan när Hillary Clinton i går kväll lokal tid gick upp på scenen, fick samtliga i Clintonkampanjens nätverk mejl med förfrågningar om ekonomiskt bidrag.

Enligt MSNBC:s medarbetare Tim Russert uppger initierade källor att det kom in rekordstora summor omedelbart efter att segern var klar på tisdagskvällen. Belopp på över 1,5 miljoner dollar nämndes då.

Och det är välbehövda pengar. Barack Obama sägs ha tiotals miljoner dollar till förfogande i sin valkampanj. För att Hillary Clinton ska kunna fortsätta sin kampanj krävs det därför en ökad likviditet. Själv säger hon att hon inte kommer ge upp i första taget:

– Jag knockas, men reser mig alltid.