Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Svart inledning på påsktrafiken

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-10

Påsken är en av årets värsta trafikhelger.

I snitt omkommer åtta personer.

Men i påsk har redan fem personer hunnit sätta livet till på det svenska vägarna.

Påsken är en dyster högtid om man ser till trafiken. Årets statistik ser inte ut att bli något undantag.

Hittills har fem personer dött.

Norsk kvinna omkom

Den första dödsolyckan inträffade sent på skärtorsdagen då en norsk 19-årig kvinna omkom i en frontalkrock på E 14, en knapp mil från Storlien i västra Jämtland.

Två norska bilar kolliderade med varandra, en med två kvinnor och en med två män. De tre övriga personerna klämdes fast i bilarna och skadades - varav två allvarligt och en lindrigt. Polisen misstänker mannen som körde den ena bilen var rattfull.

Pappa och två barn

Strax efter klockan 14 på långfredagens eftermiddag krockade en personbil med en buss i Skåne. En 37-årig man med två barn, 4 och 8, omkom.

Bilen kom av okänd anlendning över på fel sida vägen på väg 108 söder om Staffanstorp och frontalkrockade med en buss. Barnen omkom direkt.

– Det såg förskräckligt ut på platsen. Bilen var fastkilad under fronten på bussen och bussen är rätt demolerad även den. Bussresenärer satt i vägkanten och väntade, säger Aftonbladets reporter på plats, Pelle Tagesson

En av drygt 20 passagerarna på bussen fick svåra skador i benen och ska opereras, enligt TT.

19-årig man

På kvällen inträffade ännu en dödsolycka strax söder om Stockholm. En 19-årig man omkom efter en singelolycka söder om trafikplats Länna på riksväg 73 .

Ytterligare fyra personer skadades och fördes i ambulans till Södersjukhuset i Stockholm. Deras skador ska inte ha varit allvarliga.

Släktingar

– De var alla i 20-årsåldern och släkt med varandra. Vi vet inte vad som orskade olyckan, bilen körde av okänd anledning in i mitträcket, säger Gert Rosvall, stationsbefäl vid Handenpolisen.

Polisen misstänker inte rattfylla.

Vägen stängdes av för räddnings- och uppröjningsarbete med långa köer som följd.