"Det var hon som började"

Uppdaterad 2012-11-25 | Publicerad 2012-11-24

Gripne 34-åringen skyller den oprovocerade attacken på nerslagna flickan

Michael Ayoade, 34, slog brutalt ner den 16-åriga flickan på marken och lämnade henne medvetslös.

Den oprovocerade attacken har chockat Storbritannien – nu hävdar han att det var flickan som började.

Tasneem Kabir, 16, var på väg till skolan i Plaistow i östra London en dag i mitten av november när hon plötsligt attackerades av Michael Ayoade.

Säger att det var hennes fel

På filmen från en övervakningskamera ses mannen, till synes helt oprovocerat, springa ikapp henne bakifrån och slå 16-åringen med ett kraftigt slag i huvudet. Tasneem Kabir föll handlöst och med huvudet före till marken av slaget och blev liggande medvetslös samtidigt som Michael Ayoade joggade därifrån utan att vända sig om.

Filmklippet och nyheten om händelsen spred sig snabbt och väckte stor uppmärksamhet i Storbritannien.

Ett anonymt tips ledde till att Michael Ayoade kunde gripas – nu hävdar han att det var hennes fel.

– Det var hon som började, har Ayoade sagt i polisförhör, skriver Daily Mail.

Kände sig förolämpad

Enligt advokaten var 34-åringen både full och drogpåverkad vid misshandeln. Mannen har sagt att Tasneem Kabir såg ut som om hon ville bråka, att han kände sig förolämpad och att han inte "kunde ta det".

I dag erkände han sig skyldig till misshandeln när han fick anklagelserna formellt upplästa för sig av en domare i Thames Magistrates' Court.

Åklagaren Bandana Batra berättade att 16-åringen var på väg till skolan med sin bror när hon kom på att hon glömt telefonen hemma och vände om.

– Hon kommer ihåg att hon såg att den misstänkte tittade på henne från andra sidan gatan när hon gick tillbaka, sa åklagaren i rätten.

"Hoppas jag är hans sista offer"

Flickan, som bland annat fick flera tänder utslagna, har berättat att mannen var kvar när hon kom ut igen och att han gick allt närmare henne. Vid ett tillfälle var han bara omkring 30 centimeter från henne. Hon tyckte att han betedde sig märkligt, men fortsatte gå.

– Hon gick längs gatan och sedan minns hon inget mer förrän hon vaknade upp i ambulansen, säger Bandana Batra.

Innan 34-åringen hade gripits sa Tasneem Kabir att hon hoppades att mannen som attackerade henne skulle åka fast så att ingen annan skulle råka ut för samma sak.

– Jag hoppas att jag är hans sista offer, har hon sagt tidigare enligt Daily Mail.

Datum för rättegången är ännu inte bestämt.