Hon letar efter Alicia i Kambodja

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-14

Maria Elfversson erbjuder 10.000 dollar till den som hittar hennes dotter

För åtta månader sedan vinkade hon adjö till sin sexåriga dotter Alicia.

Sedan dess är flickan och hennes pappa spårlöst borta.

Nu utlyster mamma Maria Elfversson en belöning till den som kan tipsa om var dottern befinner sig.

Den 4 juni förra året vinkade Maria Elfversson av sin då 5-åriga dotter Alicia som skulle semestra med sin pappa. Åtta månader senare är hon ännu inte tillbaka hos sin mamma.

Hon har inte sett sin dotter efter den 4 juni förra året.

Det var då lilla Alicia försvann med sin pappa.

Han tros idag befinna sig i Kambodja eller Thailand och är sedan augusti förra året internationellt efterlyst, misstänkt för egenmäktighet med barn.

Vädjar till pappan

I morgon lördag reser Maria Elfversson och hennes syster till Sydostasien för att själv söka efter Alicia på plats.

– Jag skulle vilja säga till honom, vädja till honom att ingen av oss mår bra av det här. Det måste få ett slut, både för Alicias skull, för hans skull och för min skull, säger Maria.

Hon erbjuder också 10.000 dollar i belöning till den som kan ge tips som leder till att Alicia kommer tillrätta.

– Det är mycket pengar, mycket för mig också. Men jag och min familj har kommit fram till att det är en rimlig summa. Vi hoppas att någon som hittills inte velat träda fram nu kan kontakta polisen och berätta något.

Ingen kontakt med familjen

Hon funderade länge innan hon gick ut i media och bad om hjälp att hitta lilla Alicia. Och det finns en oro för att hon ska tappa kontrollen över bilderna på den lilla blonda Alicia, som nu kablas ut över internet.

– Någonstans är jag orolig för det också, men jag vill få ett slut på detta.

Både interpol och svensk polis är inkopplad på fallet. Den som har sett Alicia eller hennes pappa och vet var de befinner sig kan kontakta polisen.

Maria har tidigare varit i kontakt med mannens familj. Idag har de ingen kontakt.

– Vi har frågat hans bror om han vet var han är, men brodern säger att vi måste respektera att han inte vill bli inblandad i det här. Men jag tror att de vet var han är, säger Maria.

Hon är ensam vårdnadshavare till Alicia och har varit ensamstående mamma sedan flickan föddes. Paret var aldrig gifta och polisen blev inte inblandad förrän pappan reste utomlands med Alicia och försvann.