Får fängelse för kärleken till systern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-14

Tyska Patrick och Susan är syskon och kära i varandra

DÖMDA FÖR INCEST De tyska syskonen Susan och Patrick med ett av sina fyra barn.

De är kära och har fyra barn tillsammans.

Men Patrick och Susan är inte som vilket annat par.

De är nämligen syskon.

Nu har Patrick åter dömts till fängelse.

– De är båda svårt chockade av beskedet, säger Patricks advokat Endrik Wilhelm till den tyska tidningen Welt.

Det tyska paret Patrick Stuebing, 31, och Susan Karolewski, 23, är kära i varandra och har levt tillsammans i cirka sju år. De har fyra barn tillsammans i åldrarna två till sex år. varav tre befinner sig i fosterhem.

Patrick och Susan är nämligen syskon. Precis som i Sverige är incest ett brott i Tyskland.

Fängelsestraff

Patrick har tidigare dömts och suttit i fängelse för att han har haft sex med sin syster. Även Susan har dömts för samma brott.

Nu är det dags igen. Patrick och Susan ville få bort incestparagrafen ur den tyska lagboken. och vände sig därför till landets högsta domstol, författningsdomstolen i Karlsruhe.

Paret hävdade, via Patricks advokat Endrik Wilhelm att lagen mt incest är ”en historisk relik” och att paret inte skadade andra.

Men domstolen slog fast att incestparagrafen står fast och har nu dömt Patrick till ett år och fem månader i fängelse. Enligt domstolen kan en sexuell relation mellan syskon ”inte bara påverka dem, utan det kan också ha en effekt för familjen, samhället samt ge konsekvenser för de barn som kommer ur den relationen”.

– Domen övertygar mig varken ut ett rättsligt eller mänskligt perspektiv, säger Jerzy Montag som är rättsexpert för miljöpartiet De Gröna.

”Förälskade från första ögonblicket”

Patrick och Susan träffades först när hon var 16 år. Som fyraåring placerades nämligen Patrick på barnhem. När han 18 år senare träffade sin mamma, insåg han att han hade en syster.

Kort därpå avled modern och syskonen flyttade ihop i moderns tvårumslägenhet.

– Vi blev förälskade från första ögonblicket. Det var ömsesidigt och inget vi kunde påverka, har Susan tidigare sagt.